Удружење ратних ветерана 1999. године општине Власотинце је прославило десет година постојања  од оснивања удружења организацијом трибине која је реализована у оквиру пројекта под називом ,, Памти и запамти ,,.

У току трибине презентовани су најзначајнији резултати удружења остварени уз подршку  Министарства за рад , борачка и социјална питања , подршку и партнерство Општине Власотинце и других јавних институција и организација.

У фокусу трибине је промоција реализованих активности удружења а намера је да се обнове сећања и укаже на чињеиницу да проблеме треба решавати а на  питања давати одговоре.

Тема трибине је презентација дугогодишњег рада кроз ретроспективу приказа дигитализованог наслеђа обухваћеног пројектима ,, Моравска дивизија – промоција и упознавање са вредностима и значајем у току великог рата“ и ,,Тековина Првог светског рата “ , затим ретроспективу резултата насталих релизацијом пројеката који се односе на дигитализацију наслеђа ратовања у славној српској ратној историји а све са разлогом како би упамтили и како би се сећали славних моментата и страдања српског народа.

Ретроспектива резултата представља  приказ десетогодишње сарадње удружења са Министарством за рад борачка и социјална питања и уједно обележавање десет година постојања удружења.

Svako preuzimanje i koriscenje videa, fotografija i ostalog objavljenog  matererijala ili delova i korišćenje bez saglasnosti vlasnika – autora je strogo zabranjeno i podleže zakonom o autorskim pravima.

Any downloading and use of videos, photos and other published material or parts and use without the consent of the owner – author is strictly prohibited and subject to copyright law.